Sæby Hallenslev Friskole, elev Anne Kirstine Kirk, 8. klasse
Anne Kirstine Kirk
Slagelse, Vestsjælland
14 år
Den 11. marts 2020 blev Danmark lukket ned. Institutioner, liberale erhverv, centre osv.
I Corona-tiden arbejder mange hjemmefra eller får hjemmeundervisning.
Hjemme hos mig selv bliver vi undervist online, som fungerer fint. Jeg kan godt lide denne form for undervisning, fordi jeg bedre kan tilrettelægge min dag.
I sundhedssektoren har de travlt, mange har ekstra lange vagter, og må oplæres på intensivafdelingerne landet over. Det er ikke kun sundhedssektoren denne pandemi er hård ved, men også alle dem som har et arbejde, som er nødvendigt, f.eks. dem som arbejder på apoteker og i dagligvarebutikker. Der er et stort pres på farmaceutiske virksomheder i hele verden, da der er mange specialister, der arbejder disse steder, og har erfaring med udvikling af lægemidler.
Der er for nuværende over 3 millioner mennesker i hele verden, som officielt er blevet smittet med sygdommen siden pandemiens start. Et af verdens hårdest ramte lande er USA, hvor der er over 66.000 dødstilfælde, og tallene ændres hele tiden. Siden pandemiens start er tallet af fyringer steget, og det kan især ses i USA, hvor millioner af amerikanere er blevet arbejdsløse. Mange amerikanerne kan ikke betale husleje. Grundet dette er der mange organisationer, som samler penge og mad ind til dem, som har mistet deres job.
Corona har været hård ved de hjemløse, som ikke har noget hjem at beskytte sig i, og ikke har udstyr til at beskytte sig med. I Danmark har regeringen oprettet nødherberger, hvor de hjemløse kan overnatte. Der er også frivillige i Danmark, som uddeler mad til dem, som ikke selv kan få – eller hente mad, iblandt denne gruppe er ældre, folk med dårligt helbred og hjemløse.
Corona påvirker ikke kun mennesker fysisk, men også mentalt. Folk begynder at lide af angst, stress, depression og ensomhed. Hjemme-opfordringen er også med til, at personer med vold i hjemmet har fået det endnu sværere. De bor i samme hjem som dem, som mishandler dem, og kan ikke gøre noget ved det, grundet restriktionen om at blive hjemme.
Hjælpepakker er noget, som der bliver snakket meget om for tiden. Pakkerne gør, at firmaer ikke går konkurs, eller er tvunget til at fyre store mængder af deres ansatte. Men disse pakker er ikke det bedste for miljøet. Regeringen hjælper firmaer, der har det svært økonomisk, men med det giver de også penge til miljøforurenende firmaer.
Denne pandemi har da også nogle gode virkninger på miljøet. Udledningen af CO2 er mindsket kraftigt i denne tid. Dette har tydeligt kunne ses i Kina, hvor der på 14 dage er en reduktion af CO2-udslippene. Faldet ligger på mindst 100 millioner tons. Pandemien kan også tydelig ses i Venedig, hvor kanalerne er blevet klare, grundet færre turister. Den mindskede udledning af CO2 er godt for miljøet lige nu, men efter Corona vil det hele bare gå tilbage ligesom det var før?
Jeg er i tvivl om, om vi vil lære noget fra denne krise. Vil CO2 udledningen bare stige igen efter Corona? Jeg håber, at vi mennesker vil lægger mærke til alle de ting i hverdagen, som forurener, og at vi i fremtiden vil bruge flere ressourcer på at være miljøvenlige og passe på vores klode.